Ana sayfa Hizmetlerimiz Duyurular Belge Sorgulama
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi

ISO 22000 Gıda Güvenliği
Yönetim Sistemi

ISO 22000 Revize Oldu!

ISO22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Standardı, Uluslararası Standartlar Organizasyonu
(ISO) tarafından revize edilerek Haziran 2018’de yayımlanmıştır. Geçiş için 3 yıllık süre
öngörülmüş ve son tarih 29.06.2021 olarak belirlenmiştir. Bu tarihten sonra
ISO 22000:2005 belgelerinin bir geçerliliği kalmayacaktır.

Profesyonel Denetçiler

Alanında etkin, kalifiye ve çok deneyimli denetçilerle birlikte denetleme yapılır ve sertifikasyon sürecine girilir.

Etkin Denetim

IAF Zorunlu Dokümantasyon yapısına uygun şekilde, denetim sürelerine %100 uyumlu profesyonel ve sektörel deneyime sahip denetçilerle etkin denetimi gerçekleştirelim.

Neden ISO 22000 belgesini almalıyım ?

Uygulamakta olduğunuz gıda güvenliği yönetim sisteminin müşterileriniz ve ilgili tüm taraflarınız tarafından da teyid edilebilmesi için 22000 belgesine sahip olmak gerekmektedir. Ürettiğiniz ürünlerin sağlıklı ve güvenilir olduğunu sistematik olarak kontrol altında tuttuğunuzun bir göstergesidir.

Sisteminizin tarafsız bir değerlendirici tarafından denetlenmesi sonucu belge kazanmanız müşterilerinizde güven oluşturacaktır. Tüm dünyada aynı standart uygulandığından uygulamakta olduğunuz gıda güvenliği sisteminin neleri kapsadığı potansiyel tüketici ve müşteriler tarafından fikir oluşturur ve güven verir.

HACCP Sertifikası yerine ISO 22000

2005 yılında ISO 22000 standardı yayınlanmadan önce tüm dünyada gıda güvenliği sistemi olarak HACCP bilinirdi. ISO standardı olarak bir karşılığı olmayan HACCP bölgesel olarak uygulama farklılığı sorunlarını beraberinde getirmekteydi. ISO 22000’in yayınlanması ile HACCP standardın bir maddesinde geçerliliğini sürdüren bir yöntem olarak kalıp gıda güvenliği artık bir yönetim sistemi haline gelmiş oldu.

HACCP GÜVENİLİR GIDAYA
ULAŞMAK İÇİN;

Üretilecek ürünü tanımlayıp (‘ Ürün Tanımı oluşturulması‘ ) Ürünün nasıl üretileceğini belirleyip
(‘ Akış Şemalarının Belirlenmesi’) Bu akıştaki her bir basamak için tehlikelerin belirlenip değerlendirilmesi ile devam edip
( ‘ Tehlike Tanımlama ve Risk Analizi’) Kontrol altına alınması muhakkak noktaların tespitine (‘Kritik Kontrol Noktaları’)
Ve bu noktalar için limitler belirlenip (‘Kritik limit’) İzlenmesine dayanan bir sistemdir.

HACCP artık belgelendirilmeyip bunun yerine tüm dünyada geçerliliği ve akreditasyonu
mevcut ISO 22000 sertifikalandırılmaktadır.

Hangi sektörler ve üreticiler için geçerlidir?

ISO 22000’in en belirgin özelliği tüm sektörler için olmasıdır. Bugün gıda üretimi başta olmak üzere gıda ile ilişkili tüm sektörlerde (ambalaj, yem, depolama, hayvansal ve bitkisel üretim, gıda için makine üretimi, vb..) aynı standart ile belgelendirme mümkündür.

Gıda

Makine

Ambalaj

Depolama

Yem

Hayvansal ve
Bitkisel Üretim

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim
Sistemi Sertifikası
’na sahip
olmak için aşağıdaki linkten
EAC Belgelendirmeye başvurmanız
yeterlidir.

Hızlı Teklif Almak İçin Tıklayın

Uzman ekibimizle birlikte
belgelendirme konusunda

EN HIZLI TEKLİFİ VERELİM,
DENETLEME SÜRECİNİ
HEMEN BAŞLATALIM.

Belgenizi Kontrol Etmek İçin Tıklayın

Belgelendirmenizi
KOSGEB DESTEĞİ ile alabildiğinizi
biliyor muydunuz ?

Kosgeb Türkak akreditasyonlu FSSC22000 ve ISO 22000 belgelerini alan firmalara % 50 belgelendirme desteği sağlamaktadır. Bunun için yapmanız gereken tek şey Kosgeb’e üye olduğunuzdan emin olup genel destek başvurularından belgelendirme desteğine online olarak başvurmak ve EAC Belgelendirme’yi belgelendirme kuruluşu olarak seçmek. Kosgeb destekleri ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

KOSGEB DESTEĞİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

E-Bülten'e
Kayıt Ol